Ας πάρουμε μία γεύση για το τι εστί Αθήνα!

Γνωρίζατε ότι η πόλη έλαβε το όνομα της μετά τον αγώνα που διεξήχθη ανάμεσα στην θεά Αθηνά και τον Ποσειδώνα για την προστασία και το όνομα της πόλης; Ο Ποσειδώνας χτύπησε με την τρίαινα του στο έδαφος και ένα κύμα αλμυρού νερού σχημάτισε την Ερεχθηίδα θάλασσα. Οι Θεοί ανακήρυξαν νικήτρια την Αθήνα καθώς το δώρο της αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς θα έδινε στους κατοίκους της τροφή λάδι και ξυλεία.

Η Αθήνα μας είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 αποτελώντας την μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Βρίσκεται στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και θεωρείται από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Η Αρχαία Αθήνα, αρχικά ήταν οικισμός πάνω στην Ακρόπολη. Εξελίχθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. σε μία πανίσχυρη πόλη–κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς. Αποτέλεσε κατά την Κλασική εποχή, παγκόσμιο κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Λυκείου του Αριστοτέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας.

Κάνοντας μια βόλτα στο μαγευτικό κέντρο παρατηρεί κανείς αρχαία μνημεία χαρακτηρισμένα ως παγκόσμια κληρονομιά, όπως ο Παρθενώνας, το πλέον εμβληματικό μνημείο του αρχαίου Δυτικού πολιτισμού.

Η Αθήνα φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και 108 χρόνια αργότερα διοργάνωσε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην Αρχαία Ελλάδα η πόλη προσφωνούταν στον πληθυντικό αριθμό: «Ἀθῆναι» καθώς αποτελούσε συνοικισμό των διάσπαρτων δήμων της Αττικής, τους οποίους σύμφωνα με το μύθο, συνένωσε ο βασιλιάς Θησέας.

Μάθετε τα τελευταία νέα, event και τις καλύτερες τιμές.

AΘΗΝΑ
ATHENSΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
THESSALONIKI

Ελληνικα
small_c_popup.png

Become a member of our loyalty club and gain exclusive offer benefits

COLORISTA CLUB

Being a member at our Club provides you:

♦ 10% on all our rooms & rates
♦ FREE Upgrade (upon availability)
♦ Welcome drinks
♦ Early check-in & Late check-out (upon hotel’s availability)
♦ Special discount for car rental provided by specific car rental companies