Ας πάρουμε μία γεύση για το τι εστί Αθήνα!

Γνωρίζατε ότι η πόλη έλαβε το όνομα της από τον αγώνα που διεξήχθη ανάμεσα στην θεά Αθηνά και τον Ποσειδώνα για την προστασία και ονομασία της πόλης; Η Αθηνά φύτεψε μια ελιά πάνω στο βράχο η οποία ήταν γεμάτη καρπούς.Το δέντρο θα αποδεικνυόταν ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς θα έδινε στους κατοίκους τροφή, λάδι και ξυλεία. Η Αθήνα μας είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1834 αποτελώντας την μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Βρίσκεται στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και θεωρείται από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Η Αρχαία Αθήνα, αρχικά ήταν οικισμός πάνω στην Ακρόπολη, εξελίχθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. σε μία πανίσχυρη πόλη–κράτος, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, το οποίο αρχικά ήταν το Φάληρο και αργότερα ο Πειραιάς.Στο σημείο αυτό θα λέγαμε ότι αποτέλεσε κατά την Κλασική εποχή, παγκόσμιο κέντρο των τεχνών, της γνώσης και της φιλοσοφίας, έδρα της Ακαδημίας Πλάτωνος και του Λυκείου του Αριστοτέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πειραιάς, ιστορικά γνωστός ως το «επίνειο των Αθηνών», είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Κάνοντας μια βόλτα στα μαγευτικά σημεία του κέντρου παρατηρεί κανείς τα αρχαία μνημεία και τα έργα τέχνης, όπως τον Παρθενώνα, ο οποίος θεωρείται εμβληματικό μνημείο του αρχαίου Δυτικού πολιτισμού. Η Αθήνα φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και 108 χρόνια αργότερα διοργάνωσε τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στην Αρχαία Ελλάδα η πόλη αναφερόταν στον πληθυντικό αριθμό: «Ἀθῆναι» καθώς αποτελούσε συνοικισμό των διάσπαρτων δήμων της Αττικής, τους οποίους σύμφωνα με το μύθο, συνένωσε ο μυθικός βασιλιάς Θησέας. Το 19ο αιώνα το όνομα αυτό αποτέλεσε το επίσημο όνομα της πόλης.
Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας! Και επειδή κάθε ταξίδι είναι απαιτητικό, θα χρειαστεί να γεμίσετε τις μπαταρίες σας με ένα εξαιρετικό πρωινό στο ξενοδοχείο! Μια ιδανική πρόταση για να αδράξετε την ημέρα σας, είναι το κέντρο της πόλης με την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο. Συνεχίζετε το περπάτημα σας προς το Σύνταγμα, τη Βουλή των Ελλήνων αλλά και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Μια στάση για να δροσιστείτε στον Εθνικό Κήπο, και συνεχίζετε. Αξιοσημείωτη στάση αποτελεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο αρχαίων Ελληνικών εκθεμάτων, καθώς και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Λίγο πιο δίπλα, θα ανακαλύψετε τα ασβεστωμένα σπίτια στη συνοικία Αναφιώτικα, που προσομοιάζουν Ελληνικό νησί. Ολοκληρώστε την βόλτα σας, κατηφορίζοντας προς την Πλάκα, στη σκιά της Ακρόπολης και των αρχαίων ναών τριγύρω.
Ένας μαγικός τρόπος να εξερευνήσετε άνετα, μέσα σε ένα φυσικό τοπίο το πολύβουο κέντρο της Αθήνας, είναι ο Μεγάλος Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας. Ξεκινήστε τη βόλτα σας από την πρόσφατα ανακαινισμένη Πλατεία Ομονοίας και συνεχίστε την περιήγησή σας χωρίς αυτοκίνητα στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, αναψυχή και την διασκέδαση. Περιηγηθείτε στα αξιοθέατα της πόλης και μετακινηθείτε άνετα με ποδήλατο, πόδια ή ακόμα και τρέξιμο στην πατρίδα των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Καλή περιπέτεια!
Η Αθήνα είναι μια σύγχρονη μητρόπολη με έντονους ρυθμούς την ημέρα και έντονη νυχτερινή ζωή. Όλες οι ώρες είναι όμορφες: από καφέ σε γραφικά σοκάκια της πόλης μέχρι λαχταριστό brunch, που οι Αθηναίοι λατρεύουν. Φυσικά, από μια καλή ημέρα δε μπορεί να λείπει το καλό φαγητό, και στο κέντρο της Αθήνας βρίσκει κανείς επιλογές από μικρά μεζεδοπωλεία μέχρι βραβευμένα fine-dining εστιατόρια. Μία βόλτα στην Πλάκα και το Μοναστηράκι τις απογευματινές ώρες για καφέ ή ένα Aperitif είναι αγαπημένη συνήθεια των ντόπιων. Η μέρα κλείνει με ένα δροσερό Cocktail, στην Πλατεία Κολωνακίου, στα Εξάρχεια ή στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Αν θέλετε περισσότερο χορό, η Αθήνα δε θα σας απογοητεύσει. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε την περιπέτειά σας και να απολαύσετε το nightlife της Αθήνας σαν ντόπιος.

Μάθετε τα τελευταία νέα, event και τις καλύτερες τιμές.

Ελληνικα
  • Αγγλικα
  • Ελληνικα